Sastojci
1 manji luk, isjeckan
175 grama gljiva po izboru
500 grama mljevenog mesa
4 kašike prezle
1 kašika vegete
1 kašika paradajz sosa
sol i biber po želji
brašno za oblikovanje
Način pripreme
Korak 1 - Smjestite luk i gljive u blender i pustite da se fino isjeckaju. Dodajte mljeveno meso, prezlu, vegetu, paradajz sos, sol i biber. Procesirajte sve u kratkim intervalima na par sekundi svaki put, sve dok se smjesa ne stopi i poprimi teksturu.
Korak 2 - Oblikujte tijesto u pljeskavice koristeći prethodno nabrašnjene ruke.
Korak 3 - Pržite pljeskavice u tavi nekih 12 do 15 minuta, ali ne zaboravite ih okrenuti da se jednako isprže.
1 manji luk, isjeckan
175 grama gljiva po izboru
500 grama mljevenog mesa
4 kašike prezle
1 kašika vegete
1 kašika paradajz sosa
sol i biber po želji
brašno za oblikovanje
Način pripreme
Korak 1 - Smjestite luk i gljive u blender i pustite da se fino isjeckaju. Dodajte mljeveno meso, prezlu, vegetu, paradajz sos, sol i biber. Procesirajte sve u kratkim intervalima na par sekundi svaki put, sve dok se smjesa ne stopi i poprimi teksturu.
Korak 2 - Oblikujte tijesto u pljeskavice koristeći prethodno nabrašnjene ruke.
Korak 3 - Pržite pljeskavice u tavi nekih 12 do 15 minuta, ali ne zaboravite ih okrenuti da se jednako isprže.