Sastojci
750 grama paradajza
10 grama luka
30 grama masla
30 grama brašna
20 grama šećera
voda
sol
Način pripreme
Operite paradajz, izgnječite ga, te ga kuhajte u vlastitom soku. Kada se paradajz skuha pasirajte ga. Istopite maslo u dubokoj tavi, te uspite brašno i pustite da se prži dok ne požuti. Ubacite cijeli komadić luka i pržite ga. Nakon toga izvadite luk i ubacite paradajz sa malo vode, šećera i soli te pustite da se kuha. U sve ovo možete dodati i malo kiselog vrhnja.
750 grama paradajza
10 grama luka
30 grama masla
30 grama brašna
20 grama šećera
voda
sol
Način pripreme
Operite paradajz, izgnječite ga, te ga kuhajte u vlastitom soku. Kada se paradajz skuha pasirajte ga. Istopite maslo u dubokoj tavi, te uspite brašno i pustite da se prži dok ne požuti. Ubacite cijeli komadić luka i pržite ga. Nakon toga izvadite luk i ubacite paradajz sa malo vode, šećera i soli te pustite da se kuha. U sve ovo možete dodati i malo kiselog vrhnja.