Savijača od mesa

Sastojci

300 grama mesa (govedine ili teletine)
30 grama masla
20 grama luka
peršin
1 jaje
sol
biber
150 grama brašna
1 kašika ulja
voda
20 grama masla za pitu i tepsiju

Način pripreme

Korak 1 - Pomiješajte brašno, ulje i vodu, te napravite tijesti za savijaču i pustite ga da odstoji. U međuvremenu fino isjeckajte meso, te rastopite 30 grama masla u tavi. Isjeckajte luk i ispržite ga u tavi, dodajte meso, jaje, peršin, te posolite i pobiberite i pustite da se meso fino ispeče. 

Korak 2 - Razvucite tijestio, istopite 10 grama masla i poškropite razvučeno tijesto sa istopljenim maslom. Istopite ostatak masla i namažite tepsiju. Pospite jednu polovicu tijesta sa smjesom od mesa, presavijte ga, stavite u tepsiju i ubacite u prethodno zagrijanu rernu da se peče. Kada je pita gotova, isjecite je na kocke i servirajte.