Čorba od teletine i piva

Sastojci

1,5 kilogram teletine bez kosti, isječen na kockice
sol i biber
4 kašike putera
3 luka, tanko nasječena
3 kašike brašna
1,5 šolja vode od pileće kocke
1,5 šolja piva
4 grančice svježe majčine dušice
2 lista lovora
1 kašika senfa
1 kašika smeđeg šećera

Način pripreme

Korak 1 - Osušite teletinu sa ubrusima, zatim je začinite sa soli i biberom. Zagrijte 2 kašike putera u dubokoj, velikoj tavi sve dok se puter ne počne lagano pušiti. Radeći u skupinama, zapecite teletinu po 3 minute sa svake strane, ali nemojte miješati. Prebacite zapečenu teletinu u zasebnu posudu.

Korak 2 - Dodajte još dvije kašike putera u šerpu, te smanjite toplinu na srednju. Dodajte luk i 1/2 kašičice soli, zatim pržite sve dok luk ne poprimi smeđu boju, otprilike nekih 15 minuta. Dodajte brašno i nastavite pržiti, mješajući, dodatne 2 minute. Ulijte vodu od pileće kocke, zatim ubacite pivo, majčinu dušicu, lovor, teletinu sa svim sokovima, sol i biber, te sve zajedno dobro zamiješajte. Pojačajte malo toplinu i pustite da smjesa proključa. Smanjite toplinu na najnižu, te nastavite kuhati 2 do 3 sata, polupoklopljeno, sve dok meso se ne počne raspadati kada ga probodete viljuškom. Promiješajte povremeno, zahvaćajući sve što se polijepi po dnu šerpe. Pola sata prije nego što se u potpunosti skuha, dodajte senf i šećer. Začinite po želji, te odstranite majčinu dušicu i lovor kada se jelo skuha.