Sastojci
1 kilogram koprive
40 grama masla
40 grama brašna
sol
biber
mlijeko
vrhnje
češnjak
Način pripreme
Koprivu (po mogućnosti mladu) fino očistite, operite i blanširajte. Iscijedite vodu, a koprive fino isjecite ili pasirajte. U šerpi istopite maslo, ubacite brašno i pustite da požuti. Isjeckajte češnjak i ubacite ga u šerpu i malo propržite. Nakon toga ubacite koprive u šerpu, dolijte mlijeko, te pobiberite i posolite po želji. Pustite da se kopriva kuha otkriveno, te na kraju ubacite vrhnje i pustite da proključa.
1 kilogram koprive
40 grama masla
40 grama brašna
sol
biber
mlijeko
vrhnje
češnjak
Način pripreme
Koprivu (po mogućnosti mladu) fino očistite, operite i blanširajte. Iscijedite vodu, a koprive fino isjecite ili pasirajte. U šerpi istopite maslo, ubacite brašno i pustite da požuti. Isjeckajte češnjak i ubacite ga u šerpu i malo propržite. Nakon toga ubacite koprive u šerpu, dolijte mlijeko, te pobiberite i posolite po želji. Pustite da se kopriva kuha otkriveno, te na kraju ubacite vrhnje i pustite da proključa.