Musaka od krompira

Sastojci

1,5 kilogram krompira
50 dekagrama govedine
10 dekagrama luka
5 dekagrama masla
2 jaja
2 decilitra vrhnja
sol
biber

Način pripreme

Korak 1 - Skuhajte krompir u kožici, zatim ga ogulite i isjecite na šnite. Pustite da se maslo istopi na tavi, isjeckajte luk, ubacite ga u tavu i propržite ga. Isjeckajte meso, te ga ubacite u tavu i pustite da se lagano prži.

Korak 2 - Namažite vatrostalnu zdjelu maslom. Počnite slagati sastojke u zdjelu tako što prvo stavite red krompira, pa red pečenog mesa. Svaki red dobro zasolite i pobiberite. Dobro umutite jaja, te ih pomiješajte sa vrhnjem i prelijte musaku. Ubacite vatrostalnu zdjelu u prethodno zagrijanu rernu, te je pecite sve dok krompir ne poprimi zlatnu boju.