Sastojci
40 grama masla
40 grama brašna
sol
biber
1 kilogram špinata
češnjak
mlijeko
kiselo vrhnje
Način pripreme
Korak 1 - Očistite špinat i dobro ga operite i blanširajte. Ocijedite vodu, a špinat ubacite u posoljenu kipuću vodu i kuhajte ga otkrivenog nekih 10 minuta. Kada se špinat skuha, operite ga u hladnoj vodi, ocijedite i sameljite u spravi za mljevenje mesa.
Korak 2 - Istopite maslo u šerpi, zatim ga pomiješajte sa brašnom dok ne požuti. Isjeckajte češnjak i ubacite ga u šerpu i malo propržite, zatim ubacite i špinat. Zalijte špinat mlijekom i pustite da se kuha. Zasolite i pobiberite špinat, te ubacite kiselo vrhnje.
40 grama masla
40 grama brašna
sol
biber
1 kilogram špinata
češnjak
mlijeko
kiselo vrhnje
Način pripreme
Korak 1 - Očistite špinat i dobro ga operite i blanširajte. Ocijedite vodu, a špinat ubacite u posoljenu kipuću vodu i kuhajte ga otkrivenog nekih 10 minuta. Kada se špinat skuha, operite ga u hladnoj vodi, ocijedite i sameljite u spravi za mljevenje mesa.
Korak 2 - Istopite maslo u šerpi, zatim ga pomiješajte sa brašnom dok ne požuti. Isjeckajte češnjak i ubacite ga u šerpu i malo propržite, zatim ubacite i špinat. Zalijte špinat mlijekom i pustite da se kuha. Zasolite i pobiberite špinat, te ubacite kiselo vrhnje.