Sastojci
1 kilogram kelja
40 grama masla
30 grama brašna
500 grama krompira
češnjak
sol
biber
Način pripreme
Korak 1 - Očistite kelj, izrežite i blanširajte ga. Staite ga u slanu vodu da se kuha. U isto vrijeme ogulite krompir, isčetvrtajte ga i stavite da se kuha.
Korak 2 - Kada se kelj i krompir skuhaju, istopite u dubokoj tavi maslo, zatim ubacite brašno, pomiješajte i pustite da se malo zapeče. Isjeckajte češnjak, ispržite ga, zatim dodajte krompir i kelj, te fino posolite i pobiberite. Ulijte vode i pustite da varivo prokuha.
1 kilogram kelja
40 grama masla
30 grama brašna
500 grama krompira
češnjak
sol
biber
Način pripreme
Korak 1 - Očistite kelj, izrežite i blanširajte ga. Staite ga u slanu vodu da se kuha. U isto vrijeme ogulite krompir, isčetvrtajte ga i stavite da se kuha.
Korak 2 - Kada se kelj i krompir skuhaju, istopite u dubokoj tavi maslo, zatim ubacite brašno, pomiješajte i pustite da se malo zapeče. Isjeckajte češnjak, ispržite ga, zatim dodajte krompir i kelj, te fino posolite i pobiberite. Ulijte vode i pustite da varivo prokuha.