Sastojci
1 kilogram kelja
500 grama govedine
20 grama luka
sol
biber
peršin
40 grama suhog mesa
100 grama vrganja
40 grama masla
50 grama rezanog luka
1 suha kobasica
1 decilitar kiselog vrhnja
brašno
Način pripreme
Korak 1 - Operite govedinu i vrganje i isjeckajte ih. U tavi istopite maslo, zatim isjeckajte luk i ubacite ga u tavu, te pustite da požuti. Nakon toga ubacite meso i vrganje u tavu i sve fino ispržite, zatim posolite, pobiberite i dodajte fino isjeckanog zelenog peršina.
Korak 2 - U međuvremenu pospite kelj vrelom vodom, te u velike listove ubacite malo mesa i napravite oblik sarme. Nakon toga, istopite masla u šerpi, zatim ubacite suho meso, te propržite ga. Ubacite fino rezani luk, pobrašnite i zalijte.
Korak 3 - Ubacite sarme i isjeckane kobasice u šerpu, te ih kuhajte. Ne zaboravite povremeno dolijevati vodu prilikom kuhanja. Kada se sve smekša, polijte sarme vrhnjem i pustite da proključa.
1 kilogram kelja
500 grama govedine
20 grama luka
sol
biber
peršin
40 grama suhog mesa
100 grama vrganja
40 grama masla
50 grama rezanog luka
1 suha kobasica
1 decilitar kiselog vrhnja
brašno
Način pripreme
Korak 1 - Operite govedinu i vrganje i isjeckajte ih. U tavi istopite maslo, zatim isjeckajte luk i ubacite ga u tavu, te pustite da požuti. Nakon toga ubacite meso i vrganje u tavu i sve fino ispržite, zatim posolite, pobiberite i dodajte fino isjeckanog zelenog peršina.
Korak 2 - U međuvremenu pospite kelj vrelom vodom, te u velike listove ubacite malo mesa i napravite oblik sarme. Nakon toga, istopite masla u šerpi, zatim ubacite suho meso, te propržite ga. Ubacite fino rezani luk, pobrašnite i zalijte.
Korak 3 - Ubacite sarme i isjeckane kobasice u šerpu, te ih kuhajte. Ne zaboravite povremeno dolijevati vodu prilikom kuhanja. Kada se sve smekša, polijte sarme vrhnjem i pustite da proključa.