Sastojci
100 grama masla
100 grama luka
1 kilogram paradajza
10 paprika
500 grama krompira
sol
biber
Način pripreme
Korak 1 - Izrežite luk na šnite, istopite mast u dubokoj tavi, zatim ubacite luk i pustite da požuti. Izrežite papriku i paradajz na rezance, zatim ih ubacite u tavu i pržite, mješajući, dok sve ne bude mekano.
Korak 2 - U isto vrijeme kuhajte krompir dok se ne smekaš. Nakon toga ga procijedite, ogulite, izrežite na šnite i ubacite u šerpu sa paradajzom i parikama. Sve dobro zasolite i pobiberite.
100 grama masla
100 grama luka
1 kilogram paradajza
10 paprika
500 grama krompira
sol
biber
Način pripreme
Korak 1 - Izrežite luk na šnite, istopite mast u dubokoj tavi, zatim ubacite luk i pustite da požuti. Izrežite papriku i paradajz na rezance, zatim ih ubacite u tavu i pržite, mješajući, dok sve ne bude mekano.
Korak 2 - U isto vrijeme kuhajte krompir dok se ne smekaš. Nakon toga ga procijedite, ogulite, izrežite na šnite i ubacite u šerpu sa paradajzom i parikama. Sve dobro zasolite i pobiberite.