Sastojci
250 grama jabuka
150 grama šećera
1 kašika ruma
limunova kora
60 grama mermelade
5 bjelanaca
Način pripreme
Korak 1 - Ispecite jabuke i potom ih pasirajte. Isjeckajte limunovu koru. Zamijesite pasirane jabuke i limunovu koru sa šećerom, rumom i mermeladom. Dobro umutite bjelancad i dodajte ih u smjesu.
Korak 2 - Zagrijte rernu, te namastite vatrostalnu zdjelu. Ulijte smjesu u vatrostalnu zdjelu i pecite je u rerni.
250 grama jabuka
150 grama šećera
1 kašika ruma
limunova kora
60 grama mermelade
5 bjelanaca
Način pripreme
Korak 1 - Ispecite jabuke i potom ih pasirajte. Isjeckajte limunovu koru. Zamijesite pasirane jabuke i limunovu koru sa šećerom, rumom i mermeladom. Dobro umutite bjelancad i dodajte ih u smjesu.
Korak 2 - Zagrijte rernu, te namastite vatrostalnu zdjelu. Ulijte smjesu u vatrostalnu zdjelu i pecite je u rerni.