Sastojci
30 grama masla
100 grama luka
200 grama govedine
30 grama brašna
crvena paprika
sol
200 grama krompira
1 decilitar bijelog vina
Način pripreme
Korak 1 - Operite meso i izrežite ga na kocke. Isjeckajte luk, istopite maslo u šerpi i ubacite luk, sačekajte da požuti. Pospite meso sa crvenom paprikom i zasolite ga, zatim ga ubacite u šerpu zajedno sa lukom. Pustite meso da se prži u svome soku, potom ga pospite brašnom.
Korak 2 - Kada brašno požuti, zalijte sve prvo hladnom, a potom toplom vodom. Kuhajte sve dok meso ne bude mekano. U međuvremenu ogulite krompir i isjecite ga na kocke, zatim ga kuhajte u slanoj vodi. Kada krompir postane mekan, procijedite ga i ubacite u čorbu. Nakon toga ulijte vino i pustite da provri. Ako nemate vina, možete ubaciti pasirani paradajz.
30 grama masla
100 grama luka
200 grama govedine
30 grama brašna
crvena paprika
sol
200 grama krompira
1 decilitar bijelog vina
Način pripreme
Korak 1 - Operite meso i izrežite ga na kocke. Isjeckajte luk, istopite maslo u šerpi i ubacite luk, sačekajte da požuti. Pospite meso sa crvenom paprikom i zasolite ga, zatim ga ubacite u šerpu zajedno sa lukom. Pustite meso da se prži u svome soku, potom ga pospite brašnom.
Korak 2 - Kada brašno požuti, zalijte sve prvo hladnom, a potom toplom vodom. Kuhajte sve dok meso ne bude mekano. U međuvremenu ogulite krompir i isjecite ga na kocke, zatim ga kuhajte u slanoj vodi. Kada krompir postane mekan, procijedite ga i ubacite u čorbu. Nakon toga ulijte vino i pustite da provri. Ako nemate vina, možete ubaciti pasirani paradajz.