Sastojci
8 dekagrama masla
30 dekagrama luka
3/4 kilograma goveđeg mesa
1 dekagram brašna
crvena paprika
sol
voda
Način pripreme
Korak 1 - Isjecite luk na šnite, zatim izrežite govedinu na kocke. U dubokoj tavi istopite maslo, zatim ubacite luk i pustite da počne poprimati žutu boju. Začinite luk sa malo crvene paprike, zatim ubacite goveđe meso, posolite ga i pustite da se prži u svome soku, pokriveno.
Korak 2 - Kada sok postane bistar, ubacite brašno i zamiješajte sve. Kada brašno požuti, ulijte vode i pustite da se sve kuha dok meso se ne počne raspadati na dodir viljuškom. U sve ovo se može ubaciti i sos od paradajza.
8 dekagrama masla
30 dekagrama luka
3/4 kilograma goveđeg mesa
1 dekagram brašna
crvena paprika
sol
voda
Način pripreme
Korak 1 - Isjecite luk na šnite, zatim izrežite govedinu na kocke. U dubokoj tavi istopite maslo, zatim ubacite luk i pustite da počne poprimati žutu boju. Začinite luk sa malo crvene paprike, zatim ubacite goveđe meso, posolite ga i pustite da se prži u svome soku, pokriveno.
Korak 2 - Kada sok postane bistar, ubacite brašno i zamiješajte sve. Kada brašno požuti, ulijte vode i pustite da se sve kuha dok meso se ne počne raspadati na dodir viljuškom. U sve ovo se može ubaciti i sos od paradajza.