Sastojci
1 manji luk, isjeckan
2 češnja češnjaka, isjeckana
2 kašike putera
1 (300 grama) smrznutog graška, odleđeno
1 (125 grama) konzerva isječenih gljiva, ispranih
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice majčine dušice, osušene
naprstak bibera
Način pripreme
Korak 1 - Skuhajte grašak prema uputstvima na pakovanju i ostavite ga sa strane.
Korak 2 - Istopite puter u tavi na srednjoj toplini. Dinstajte luk i češnjak u puteru sve dok ne smekšaju, otprilike 5 minuta. Ubacite grašak i gljive u tavu, začinite sa šećerom, soli, majčinom dušicom i biberom, te sve dobro promiješajte. Smanjite toplinu na najnižu i pržite sve dok se grašak i gljive ne ugriju.
1 manji luk, isjeckan
2 češnja češnjaka, isjeckana
2 kašike putera
1 (300 grama) smrznutog graška, odleđeno
1 (125 grama) konzerva isječenih gljiva, ispranih
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice majčine dušice, osušene
naprstak bibera
Način pripreme
Korak 1 - Skuhajte grašak prema uputstvima na pakovanju i ostavite ga sa strane.
Korak 2 - Istopite puter u tavi na srednjoj toplini. Dinstajte luk i češnjak u puteru sve dok ne smekšaju, otprilike 5 minuta. Ubacite grašak i gljive u tavu, začinite sa šećerom, soli, majčinom dušicom i biberom, te sve dobro promiješajte. Smanjite toplinu na najnižu i pržite sve dok se grašak i gljive ne ugriju.