Sastojci
100 grama majoneze
40 grama prezle
3 decilitra hladne vode
goveđa supa
sok od limuna
kora od limuna
sol
biber
Način pripreme
Prvo fino isjeckajte limunovu koru. Majonezu zamiješajte sa prezlom, zatim je razrijedite hladnom vodom i kuhajte, konstantno miješajući, sve dok se ne zgusne. Nakon toga uspite goveđu supu, ubacite isjeckanu koru od pola limuna, malo limunova soka, posolite i pobiberite i kuhajte dok ne postignete potrebnu gustoću.
100 grama majoneze
40 grama prezle
3 decilitra hladne vode
goveđa supa
sok od limuna
kora od limuna
sol
biber
Način pripreme
Prvo fino isjeckajte limunovu koru. Majonezu zamiješajte sa prezlom, zatim je razrijedite hladnom vodom i kuhajte, konstantno miješajući, sve dok se ne zgusne. Nakon toga uspite goveđu supu, ubacite isjeckanu koru od pola limuna, malo limunova soka, posolite i pobiberite i kuhajte dok ne postignete potrebnu gustoću.