Sastojci
1 konzerva (800 grama) paradajza
2 stabljike celera
2 mrkve
2 luka
1 lovorov list (može i osušen)
1 šolja vode
2 kašike paradajz sosa
2 kašike maslinova ulja
sol i biber
Način pripreme
Korak 1 - Fino isjeckajte celer, mrkve i luk, zatim ih dinstajte na maslinovu ulju u velikoj, dubokoj tavi, sve dok ne postanu zlatno-smeđkasti i smekšaju se.
Korak 2 - Dodajte paradajz, lovorov list, paradajz sos, vodu, sol i biber.
Korak 3 - Pomiješajte dobro sve, zatim poklopite tavu i pustite da lagano ključa na najmanjoj mogućoj toplini nekih 30 minuta, ali nemojte zaboraviti povremeno pomiješati.
1 konzerva (800 grama) paradajza
2 stabljike celera
2 mrkve
2 luka
1 lovorov list (može i osušen)
1 šolja vode
2 kašike paradajz sosa
2 kašike maslinova ulja
sol i biber
Način pripreme
Korak 1 - Fino isjeckajte celer, mrkve i luk, zatim ih dinstajte na maslinovu ulju u velikoj, dubokoj tavi, sve dok ne postanu zlatno-smeđkasti i smekšaju se.
Korak 2 - Dodajte paradajz, lovorov list, paradajz sos, vodu, sol i biber.
Korak 3 - Pomiješajte dobro sve, zatim poklopite tavu i pustite da lagano ključa na najmanjoj mogućoj toplini nekih 30 minuta, ali nemojte zaboraviti povremeno pomiješati.