Filet mignon

Sastojci

2 (po 250 grama) teleće kremenadle bez kosti, debljine 2,5 centimetra
2 kaščice maslinova ulja
1/4 kašičice luka u prahu
sol i biber po želji
2 kašičice isjeckanog vlašca
2 šnite suhog mesa

Način pripreme

Korak 1 - Zagrijte rernu na najjačoj mogućoj toplini.

Korak 2 - Namastite kremenadle maslinovim uljem. Pospite ih lukom u prahu i začinite sa soli i biberom po želji. Zamotajte po jednu šnitu suhog mesa oko kremenadli, te pričvrstite čačkalicama.

Korak 3 - Smjestite kremenadle u vatrostalnu zdjelu, ili u pleh, te ih pržite u rerni 5 do 7 minuta. Potom ih okrenite, pospite sa vlašcem i nastavite peći dodatnih 5 do 7 minuta, ili sve dok se ne isprže po Vašem ukusu.